Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Twee goud, twee brons in vrije kür voor Paralympische dressuurploeg

Twee goud, twee brons in vrije kür voor Paralympische dressuurploeg

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

DEAUVILLE – Op de slotdag van de Europese kampioenschappen hebben de Paralympische dressuurruiters vier individuele medailles veroverd. Rixt van der Horst en Frank Hosmar wonnen in het Franse Deauville allebei hun tweede goud van dit EK. Voor Nicole den Dulk en Lotte Krijnsen was er voor de tweede keer individueel brons.

Deel dit artikel op social media

Van der Horst was in handicapklasse Grade II oppermachtig. Samen met haar paard Uniek scoorde ze 79.000%, ruim vier procent meer dan de Britse Natasha Baker, die het zilver pakte. Het brons ging naar de Duitser Steffen Zeibig. “Het gat met de rest was inderdaad heel groot”, erkende de Europees kampioene. “Iedereen zei dat onze kür er heel mooi uitzag en dat blijkt ook wel uit de jurywaarderingen.”

Kroon op het werk

Voor Hosmar was het na vier EK’s, twee WK’s en de Paralympische Spelen de eerste keer dat hij met een gouden medaille naar huis gaat. “Ik had mijn concurrenten wel verslagen op andere wedstrijden, maar nooit op een kampioenschap”, vertelt hij. “Dat ik nu meteen met twee gouden plakken naar huis ga, is geweldig. Dit is de kroon op mijn werk en geeft enorm veel vertrouwen richting de Paralympische Spelen van volgend jaar.”

Dat laatste erkende ook Van der Horst. “Het is een kick dat het ons nu weer lukt om goud te winnen. Vorig jaar op het WK was er geen druk, maar nu ik wereldkampioen ben, werd er wel wat van me verwacht. Je gaat anders een kampioenschap in. Als het dan lukt om nog beter te presteren, geeft dat zeker vertrouwen richting Rio 2016.”

Twee keer brons

Naast de twee gouden plakken was er ook twee keer brons. Den Dulk werd met haar paard Wallace derde in Grade Ib. De titel ging naar Paralympisch kampioen Pepo Puch uit Oostenrijk. Voor Krijnsen en haar paard Rosenstolz was er opnieuw brons in Grade III. Ook daar ging het goud naar de Paralympisch kampioen; Hannelore Brenner uit Duitsland.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Rixt, Frank, Nicole en Lotte aan!