Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Rolstoelbasketballers naar Rio na thriller tegen Polen

Rolstoelbasketballers naar Rio na thriller tegen Polen

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

WORCESTER – Na de vrouwen hebben ook de rolstoelbasketbalmannen zich gekwalificeerd voor de Paralympische Spelen van volgend jaar. Met een 63-56 overwinning op Polen verzekerden de mannen van coach Frits Wiegmann zich op de EK in Worcester van een plaats in de halve finale.

Deel dit artikel op social media

Het is de eerste keer sinds 2004 dat de Nederlandse mannen zich kwalificeren voor de Paralympische Spelen. “Vaak waren we er dicht bij, maar nu lukt het eindelijk”, zei Marc van der Kuijlen na afloop. “Ik kan het nog niet helemaal bevatten; ik moet het allemaal terug zien om het echt te geloven. Hier zijn we al zo lang mee bezig.”

De vreugde na het eindsignaal was enorm. “We hebben er ontzettend hard voor gewerkt, de focus lag de laatste maanden alleen op deze wedstrijd”, blikte bondscoach Frits Wiegmann na de eerste emoties terug. “We speelden goed in het begin, de Polen scoorden heel weinig door onze goede verdediging. We hebben geen supervedette; iedere wedstrijd scoort er iemand anders de punten. Daar ligt onze kracht.”

Oranje speelt vrijdag om 21.30 uur (Nederlandse tijd) in de halve finale tegen Turkije. De andere halve finale gaat tussen Duitsland en Groot-Brittannië.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Anton, Frank, Sebastiao, Gijs, Walter, Mark, Quinten, Mustafa, Marc, Robin, Len, Paul, Mattijs en Kornelis aan!