Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Roeiers gekwalificeerd voor Rio 2016

Roeiers gekwalificeerd voor Rio 2016

RoadToRio

Cheer!

ARNHEM - Vijf Nederlandse boten hebben voldaan aan de kwalificatie-eis voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro.

Deel dit artikel op social media

Het gaat om de volgende boten:

- Mannen twee zonder
- Mannen vier zonder
- Mannen acht
- Lichte mannen vier zonder
- Vrouwen dubbelvier
 
De Nederlandse roeibond KNRB droeg deze boten voor op basis van de behaalde resultaten tijdens het wereldkampioenschap, begin deze maand op het meer van Aiguebelette (Fra).

NOC*NSF heeft de voordrachten getoetst zowel aan de internationale eis om een plaats op de Spelen van Rio af te dwingen als aan de Nederlandse prestatie-eis, en gehonoreerd. De samenstelling van de boten wordt later door de KNRB ingevuld.

Paralympische Spelen
De gemengde tweemansboot en het Nederlandse CP-voetbalteam hebben voldaan aan de kwalificatie-eisen voor de Paralympische Spelen in Rio. De voordrachten van de betreffende bonden zijn door NOC*NSF getoetst en toegekend.

Ook hier moet nog een voordracht voor uitzending op naam volgen. Deze kan worden ingediend na afloop van de kwalificatieperiode en, voor zover van toepassing, nadat de interne selectieprocedure is afgerond.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!