Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Rachel Klamer vijfde in Grand Final

Rachel Klamer vijfde in Grand Final

RoadToRio

Cheer!

CHICAGO – Rachel Klamer is vrijdagavond in Chicago vijfde geworden in de Grand Final van de World Triathlon Series. Het is de beste prestatie van een Nederlandse triatleet ooit op een Grand Final. Drie jaar terug in Auckland werd ze nog zesde. Haar vijfde plaats in Chicago betekent ook dat plaatsing voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro grotendeels al bereikt is. NOC*NSF stelt een top-achtklassering op de WK-finale als eis. Met deze vijfde plaats ziet Klamer zich nu na negen WTS-wedstrijden terug op plaats zes in de WK-ranking.

Deel dit artikel op social media

In Chicago stormde Gwen Jorgensen af op een tweede wereldtitel en een elfde WTS-winst. Wie houdt haar volgend jaar van de Olympische triatlontitel af? De Amerikaanse was al een fenomeen bij het hardlopen, maar verliest tegenwoordig ook op de andere onderdelen nauwelijks nog tijd. Kort na de Bermudaanse Flora Duffy kwam niet alleen Jorgensen, maar ook Klamer uit het onstuimige water. De wereldkampioenschappen spelen zich de laatste dagen af bij storm en regen, hetgeen het wedstrijdschema danig in de war schopte.

Al bij het begin van het fietsen formeerde zich een groep van 29 atletes. Daarbij niet Maaike Caelers, nog altijd op zoek naar de vorm waarin ze twee jaar terug verkeerde met podiumplaatsen op WTS-wedstrijden. De Weertse kwam in een laatste groepje van vijf, dat steeds verder op achterstand raakte. Twee weken terug in Edmonton verklaarde Caelers al dat het plezier in de altijd stressvolle WTS-wedstrijden momenteel ontbreekt. Ze werd uiteindelijk 61e, op meer dan tien minuten van Jorgensen.

Klamer hield zich makkelijk staande in de groep vooraan. Na een razendsnelle wissel lag ze zelfs even op kop. Weldra kwamen Jorgensen en de Britse Stanford en Holland haar voorbij, maar ook daarna liep Klamer een perfecte race. “Ik ben superblij. Vorige week kwam ik met een fikse verkoudheid vanuit Edmonton hier aan en nu doe ik de wedstrijd van mijn leven. Schitterend.”

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Rachel en Maaike aan!