Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Paralympische dressuurruiters pakken zilver in landenwedstrijd EK

Paralympische dressuurruiters pakken zilver in landenwedstrijd EK

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

DEAUVILLE – De Paralympische dressuurploeg heeft zilver veroverd in de landenwedstrijd tijdens de Europese kampioenschappen. In het Franse Deauville moesten Frank Hosmar, Rixt van der Horst, Nicole den Dulk en Sanne Voets het team van Groot-Brittannië voor zich dulden. 

Deel dit artikel op social media

Het scoreverschil met de Britse ploeg stemde bondscoach Joyce Heuitink tevreden. “Vorig jaar was het verschil tijdens de Wereldruiterspelen nog zo’n twintig procent, nu maar twaalf. We zijn nog nooit zo dichtbij geweest”, blikte ze tevreden terug. In de individuele proef, die samen met de teamtest het landenklassement bepaalt, scoorde Nederland drie medailles. Hosmar en Van der Horst pakten in hun handicapklasse goud, Den Dulk werd in Grade Ib derde.

Brons was er ook voor Lotte Krijnsen in Grade III. Zij sloot de individuele proef af met een totaalscore van 70,244%, net als landgenote Sanne Voets. Op basis van de afzonderlijke jurybeoordelingen ging het brons naar Krijnsen en eindigde Voets als vierde. De scores van Krijnsen telden niet mee voor het teamresultaat.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Frank, Rixt, Nicole, Sanne en Lotte aan!