Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Liemarvin Bonevacia gekwalificeerd voor Rio 2016

Liemarvin Bonevacia gekwalificeerd voor Rio 2016

RoadToRio

Cheer!

ARNHEM – Atleet Liemarvin Bonevacia is gekwalificeerd voor de Olympische Spelen van Rio 2016.

Deel dit artikel op social media

De 26-jarige Bonevacia scherpte vorige maand tijdens de WK atletiek in Beijing het Nederlands record op de 400 meter aan tot 44,72 seconden. Daarmee voldeed de op Curaçao geboren atleet zowel aan de internationale IAAF-eis voor kwalificatie voor Rio 2016 (45,40), als aan die van NOC*NSF (45,25).

Op basis van deze prestatie heeft de Atletiekunie Bonevacia begin deze maand voor kwalificatie voorgedragen bij NOC*NSF. NOC*NSF heeft de voordracht getoetst en gehonoreerd.
 
Wanneer is definitieve deelname en uitzending is een feit?
Na afloop van de kwalificatieperiode en, voor zover van toepassing, nadat de interne selectieprocedure is afgerond, doet de bond een voordracht voor uitzending. Deze voordracht voor uitzending kan pas door NOC*NSF in behandeling worden genomen nadat de toewijzing van quotumplaatsen door de internationale federatie heeft plaatsgevonden. Als de voordracht voor uitzending gehonoreerd is, is de sporter verzekerd van deelname aan de Olympische Spelen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Liemarvin aan!