Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kanoër Maarten Hermans 40e op WK slalom

Kanoër Maarten Hermans 40e op WK slalom

RoadToRio

Cheer!

LONDEN – Kanovaarder Maarten Hermans uit Waalre heeft vrijdag tijdens de wereldkampioenschappen slalom in Londen naast een olympisch ticket gegrepen. Hij strandde in de K1 al in de series. Hermans had de finale op zondag moeten bereiken en daarin bij de eerste tien moeten eindigen om volgend jaar naar het Braziliaanse Rio de Janeiro te mogen.

Deel dit artikel op social media

De wildwaterkanoër droomt van deelname aan de Olympische Spelen. Hermans liep in 2012 de kwalificatie voor de Spelen in Londen mis, maar hij kreeg een jaar later uit handen van Johan Cruijff een aanmoedigingsprijs omdat hij met beperkte financiële middelen zijn olympische droom probeert te realiseren.

Goede moed
Hermans ging vol goede moed naar het WK in Londen, maar dit toernooi liep vrijdag uit op een teleurstelling. Mede vanwege een tijdstraf eindigde Hermans in de series als veertigste. In de herkansing bleef hij 0,6 seconde verwijderd van een vereiste plek bij de eerste tien om door te mogen.

"Tijdens het EK in Liptovsky in mei wordt het alles of niks", laat Hermans via Twitter weten. Op het Slowaakse water krijgt hij nog een kans zich te plaatsen voor Rio. Eindhovenaar Marnix Teunissen, die net als Hermans uitkomt in de K1, bleef ver verwijderd van een plek in de halve finales.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Maarten aan!