Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Europese titel zeilers Nap en Schrama in Skud18-klasse

Europese titel zeilers Nap en Schrama in Skud18-klasse

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

VALENCIA – Paralympisch zeilers Sandra Nap en Rolf Schrama zijn Europees kampioen geworden. In Valencia klopte het Nederlandse duo alle concurrenten in de Skud18-klasse. Landgenoten Vera Voorbach en Jan-Rein van Esseveld eindigden het EK op een vierde plaats. 

Deel dit artikel op social media

Voor de laatste races stonden Schrama en Nap op een gedeelde eerste plek met Polen (Monika Gibes en Piotr Cichocki); de Italiaanse Marco Gualandris en Marta Zannetti hadden slechts een kleine achterstand. Een overwinning en een tweede plaats op de slotdag race waren voldoende voor de titel. Italië pakt het zilver, Polen het brons.

“Het was ontzettend spannend vandaag”, concludeerde Schrama na de laatste race. “Er was nog van alles mogelijk op deze laatste dag. Het kwam erop aan dat we ons hoofd koel moesten houden en tactisch moesten varen. Dat is gelukt.” Nap: “We zijn zo blij, dit laat zien dat we op de goede weg zijn.”

Rio 2016

De Europese titel is voor Nap en Schrama een mooie opsteker richting de WK in Melbourne. Eind november hebben de Nederlandse zeilers daar de kans om een startbewijs te veroveren voor de Paralympische Spelen van volgend jaar.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Sandra, Rolf, Vera en Jan-Rein aan!