Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Europese dressuurtitels voor Van der Horst en Hosmar

Europese dressuurtitels voor Van der Horst en Hosmar

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

DEAUVILLE – Paralympisch dressuurruiters Rixt van der Horst en Frank Hosmar zijn in het Franse Deauville Europees kampioen geworden. In de individuele proef zetten zij de hoogste scores neer in hun handicapklasse. Later vandaag komen de andere Nederlandse ruiters nog in actie.

Deel dit artikel op social media

Van der Horst was met haar paard Uniek één van de favorieten voor de Europese titel in haar handicapklasse, Grade II. Vorig jaar won de 23-jarige Friezin twee wereldtitels. “De druk van buitenaf was erg hoog en dat vond ik lastig”, erkent ze. “Als ik zenuwachtig ben, slaat dat op mijn spieren en Uniek merkt dat meteen. Daarom had ik me voorgenomen om een goede, ontspannen proef te rijden. Natuurlijk zaten er een paar kleine foutjes in, maar onze score was super en veel beter dan die van de concurrenten.”

Van der Horst scoorde met Uniek 75,543%; ruim meer dan de Britse Natasha Baker (72,857%) en Steffen Zeibig uit Duitsland (71,514%). Ook Hosmar liet de concurrentie ruim achter zich. In Grade IV scoorde hij met zijn paard Alphaville 73,254%. Het zilver ging naar Sophie Wells (71,833%), de Duitse Carolin Schnarre was met 70,048% goed voor brons.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Rixt en Frank aan!