Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Brons voor paratriatleten Van den Ouden en Plat op WK

Brons voor paratriatleten Van den Ouden en Plat op WK

Coaching

Cheer!

CHICAGO – Paralympisch triatleten Saskia van den Ouden en Jetze Plat hebben beide een bronzen medaille veroverd tijdens de wereldkampioenschappen in Chicago. Voor Plat was het brons een teleurstelling na de nodige materiaalpech onderweg.

Deel dit artikel op social media

Van den Ouden kwam in haar handicapklasse (PT3, voor atleten met een beenprothese, red.) als tweede uit het water, maar zakte tijdens het wielrennen naar een vierde plaats. In de afsluitende vijf kilometer hardlopen leek zilver nog mogelijk, maar het gat met Kerryn Harvey kon de Nederlandse net niet dichten. De Australische pakte het zilver, haar landgenote Sally Pilbeam pakte net als vorig jaar de wereldtitel.

De 24-jarige Plat leek na een sterke zwemstart op weg naar zijn eerste wereldtitel in de PT1-klasse (voor rolstoelatleten), maar twee lekke banden tijdens het handbiken en wheelen wierpen hem terug in het klassement. De Australiër Bill Chaffey en Amerikaan Krige Schabort profiteerden en pakten het goud en zilver.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Saskia en Jetze aan!