Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zilver voor Plat, brons voor Reekers in wegwedstrijd WK

Zilver voor Plat, brons voor Reekers in wegwedstrijd WK

Paralympisch

Cheer!

NOTTWIL – Handbiker Jetze Plat heeft zilver veroverd op het WK voor gehandicapten. In het Zwitserse Nottwil verloor hij na 62 kilometer de eindsprint van Paralympisch kampioen Alessandro Zanardi. Een halve minuut achter de Italiaan en Plat pakte Johan Reekers het brons.

Deel dit artikel op social media

Zanardi en Plat gingen op het heuvelachtige parcours in Zwitserland samen de strijd aan om het goud. De Italiaan drukte zijn wielen net iets eerder over de finishlijn. Het brons voor Reekers betekende de negende Nederlandse medaille tijdens de wereldkampioenschappen. Tim de Vries eindigde net naast het podium; hij werd vierde.

Nederland eindigt het WK in Nottwil op een twaalfde plaats in het medailleklassement. Italië voert dat klassement aan. De ploeg onder leiding van coaches Fedor Hes en Johan Procee won één keer goud, vijf keer zilver en drie keer brons.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jetze, Johan, Tim, Johan en Fedor aan!