Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zilver voor handbikesters De Vaan en Koedood in wegwedstrijd

Zilver voor handbikesters De Vaan en Koedood in wegwedstrijd

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

NOTTWIL – Laura de Vaan en Carmen Koedood zijn tweede geworden in de wegwedstrijd op het WK voor gehandicapten. In het Zwitserse Nottwil legden zij in hun eigen handicapklassen beslag op het zilver. Voor De Vaan was het haar tweede medaille van dit toernooi, nadat ze goud won in de tijdrit.

Deel dit artikel op social media

In de H5-handicapklasse ging het goud na 42 kilometer naar Andrea Eskau (Duitsland), die De Vaan nipt voorbleef. De 34-jarige Nederlandse kwam zes tellen later over de streep. Weer vier tellen later ging het brons naar de Amerikaanse Oksana Masters. Jennette Janssen werd vierde op achttien seconden.

Net als in de tijdrit bleek de Zuid-Afrikaanse Justine Asher een klasse apart in de H2-klasse. Na 35 kilometer kwam zij met ruime voorsprong op de concurrenten als eerste over de finish. Achter WK-debutante Koedood legde de Zuid-Koreaanse Mikyoung Jeon beslag op het brons. Het was een herhaling van het podium na de tijdrit.

Vanmiddag staan de wegwedstrijden voor de heren handbikers op het programma. Nederland heeft tot nu toe één gouden, vier zilveren en twee bronzen medailles gewonnen op de wereldkampioenschappen in Nottwil. 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Laura, Carmen, Fedor en Johan aan!