Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zilver en brons in wegwedstrijd voor tandemduo’s op WK

Zilver en brons in wegwedstrijd voor tandemduo’s op WK

Paralympisch

Cheer!

NOTTWIL – Vincent ter Schure en Timo Fransen zijn tweede geworden in de wegwedstrijd op de wereldkampioenschappen wielrennen voor gehandicapten. In de tandemklasse was er ook succes bij de dames. Net als in de tijdrit pakten Odette van Deudekom en Kim van Dijk een bronzen medaille.

Deel dit artikel op social media

In het Zwitserse Nottwil legden de slechtziende Ter Schure en zijn piloot Fransen het in de eindsprint nipt af tegen het Spaanse duo Ignacio Avila Rodriguez en Joan Font Bertoli. Alle andere concurrenten gaven twee minuten of meer toe. Het brons ging ook naar Spanje. Carlos Gonzalez Garcia en Noel Martin Infante pakten de derde plaats.

Het podium bij de dames was een kopie van dat van de tijdrit. De wereldtitel ging naar de Poolse Iwona Podkoscielna en Aleksandra Wnuczek; Emma Foy en Laura Thompson uit Nieuw-Zeeland pakten de tweede plaats. Het Nederlandse duo Van Deudekom / Van Dijk klopte het Ierse duo Katie Dunlevy en Eve McCrystal in de sprint om het brons.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Vincent, Timo, Kim en Odette aan!