Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Handbikester Laura de Vaan pakt goud in WK-tijdrit

Handbikester Laura de Vaan pakt goud in WK-tijdrit

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

NOTTWIL – De Nederlandse Laura de Vaan heeft de wereldtitel veroverd op de tijdrit voor handbikers. In het Zwitserse Nottwil kwam ze tijdens het WK voor gehandicapten als snelste over de finish. Het zilver en brons gingen naar Duitsland; Andrea Eskau gaf acht seconden toe, Dorothee Vieth had 38 seconden meer nodig om het parcours te voltooien.

Deel dit artikel op social media

“Andrea en Dorothee zijn al jarenlang mijn grootste concurrenten”, zei De Vaan na afloop. “Het is een lekker gevoel dat ik ze nu heb verslagen. Je probeert altijd in te schatten hoe sterk de andere twee zijn, maar de uitslagen kunnen afhankelijk van het parcours nog wel eens wisselen.”

Het heuvelachtige parcours rond Nottwil was in haar voordeel, concludeerde de 34-jarige Nederlandse. “We hebben dit jaar twee World Cups gehad op een vlak parcours, toen eindigde ik nog ruim achter de Duitse dames. De laatste World Cup was op een soortgelijk parcours als hier, toen was het verschil minimaal. Toen wist ik dat ik een kans had om te winnen.”

Voor De Vaan is het de tweede wereldtitel in haar carrière. Ook in 2011 won ze de tijdrit op het WK. Ook veroverde ze zilver en brons op de Paralympische Spelen van 2012.

Handbikester Carmen Koedood veroverde in de tijdrit het zilver in handicapklasse H2. De WK-debutante moest in Nottwil de Zuid-Afrikaanse Justine Asher voor zich dulden.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Laura en Carmen aan!