Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bronzen WK-medaille op tijdrit voor tandemduo

Bronzen WK-medaille op tijdrit voor tandemduo

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

NOTTWIL – Odette van Deudekom en Kim van Dijk hebben brons veroverd op de tijdrit tijdens het WK wielrennen voor gehandicapten. Op het lastige parcours rond het Zwitserse Nottwil moest het Nederlandse tandemduo een kleine minuut toegeven op het Poolse koppel Iwona Podkoscielna en Aleksandra Wnuczek.

Deel dit artikel op social media

Podkoscielna en Wnuczek hielden na de 31 kilometer lange tijdrit ook Emma Foy en Laura Thompson uit Nieuw-Zeeland achter zich, zij het met minimaal verschil. Het Poolse team finishte 0.03 seconden eerder. Foy en Thompson pakte ook vorig jaar zilver op het WK. Voor Van Deudekom en Van Dijk is het hun eerste gezamenlijke WK-medaille.

De tandemklasse is bedoeld voor slechtziende wielrenners, in combinatie met een niet-gehandicapte piloot. Van Deudekom heeft slechts vijf procent zicht. Van Dijk werd in 2012 nog Paralympisch kampioen als tandempilote van Kathrin Goeken.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kim, Odette, Johan en Fedor aan!