Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

CP-voetbalteam grijpt naast brons op WK

CP-voetbalteam grijpt naast brons op WK

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

ST. GEORGE PARK - Het Nederlands CP-voetbalteam heeft op het WK in Engeland de wedstrijd om de derde plaats verloren: 0-6. Een stroef eerste kwartier deed Oranje tegen Brazilië de das om. De ploeg kon de vroeg opgelopen schade niet meer herstellen en liep een wedstrijd lang achter de feiten aan. Toch was Oranje veel dichter bij brons dan de uitslag doet vermoeden.

Deel dit artikel op social media

Al na zeven minuten schoot Nederland zichzelf in de voet, toen Joey Mense de bal onnodig verspeelde bij het uitverdedigen, spits Wanderson eenvoudig profiteerde en de bal achter George van Altena duwde. Toen Wanderson vier minuten later opnieuw scoorde, dit keer na een fraaie aanname op de rand van het strafschopgebied en een schot in de korte hoek, zat Oranje al binnen het kwartier diep in de problemen. Terwijl de eerste kans van de wedstrijd, al na vier minuten, toch voor Nederland was geweest, maar de inzet van Jeroen Saedt sprong een meter langs de paal. Nederland knokte zich na de doelpunten van Wanderson terug in de wedstrijd. Met brutaal en gedurfd spel nam Oranje de regie over, werden de Brazilianen vastgezet en kreeg Nederland via Lars Conijn (volley) en Iljas Visker (geblokt schot) kansen om Brazilië pijn te doen. Het piepte en kraakte zelfs een beetje bij de Brazilianen toen de rust in zicht kwam, maar de Zuid-Amerikanen hielden hun doel schoon.

Uit de startblokken

In het tweede bedrijf schoot Nederland uit de startblokken: De eerste aanval leverde een riante mogelijkheid op voor Jeroen Saedt die na matig Braziliaans verdedigen mocht uithalen, maar vanaf de rand van het strafschopgebied millimeters naast schoot. Een oranjedoelpunt hing in de lucht, zoveel was wel duidelijk geworden. Maar juist toen die gedachte serieus opkwam bij de toeschouwers sloeg Brazilië genadeloos toe met drie doelpunten in zeven minuten. Daarmee was het geloof rigoureus uit het Oranje zevental geslagen en had het laatste kwartier van de wedstrijd weinig meer om het lijf. Dat Lars Conijn nog een strafschop miste en George van Altena er in de slotminuut nog één tegenhield was slechts voor de statistieken van belang.

Teleurstelling

Bondscoach Marcel Geestman: "We zijn nu natuurlijk teleurgesteld. Maar inderdaad hebben wij ook het gevoel dat er meer ingezeten had, als we tenminste op de juiste momenten hadden toegeslagen. Als we leren spelen met meer lef en initiatief, zoals we dat deden na het eerste kwartier, kunnen we nog grote stappen maken. Nu hebben sommige jongens toch wat teveel ontzag voor Brazilië gehad."

Nederland eindigt het WK als vierde en mag met opgeheven hoofd naar huis. De belangrijkste doelstelling, het halen van de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro volgend jaar, is gehaald. Geestman: We gaan daarom ook redelijk tevreden terug naar Nederland. Maar ons droomdoel blijft om een medaille te halen op een WK en dat is helaas niet gelukt. Ik hoop dat we hier weer van leren en in de toekomst kunnen spelen met meer geloof in onszelf, meer agressiviteit en meer initiatief aan de bal. Die stap moeten we nu gaan maken.

Statistieken:

NEDERLAND - BRAZILIE 0-6

7. Wanderson 0-1, 11. Wanderson 0-2, 33. Fernandes 0-3, 36. Romero 0-4,39. José Carlos 0-5, 59. Evandro 0-6
Opstelling Nederland: Van Altena; Dikken, Mense; De Vos (58. Lokhoff), Conijn, Saedt; Visker (31. Rodenburg)

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Joey en George aan!