Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Olympic Zone: Maracana

Olympic Zone: Maracana

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

Deze zone die de naam draagt van het legendarische Maracana voetbalstadion, ligt in het noorden van de stad. Ook het Sambódromo ligt in deze zone. Normaliter toneel van de wereldberoemde jaarlijkse carnavalsoptochten, wordt het tijdens de Spelen gebruikt als venue voor het handboogschieten en de finish van de marathon.

Deel dit artikel op social media

Op de vier veneus van Maracana vinden zes verschillende Olympische en twee Paralympisch sporten plaats. 

- João Havelange Olympisch Stadion (atletiek OS/PS)
- Sambodromo (handboogschieten OS/PS, atletiek/marathon)
- Julio de Lamare Aquatic Park (waterpolo)
- Maracaña Stadion (voetbal)
- Maracanazinho Arena (volleybal)

De overige zones zijn DeodoroBarra, en Copacabana.

Zowel het Maracana als het Sambódromo zijn reeds gerenoveerd in aanloop naar de Spelen. Daarnaast is Rio bezig met grootschalige veranderingen in het gebied rond de haven en is er tevens stadsrenovatie aan de gang. 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!